Ispitivanje ambalaže

hero-visual
Ispitivanje ambalaže

Ispitivanje ambalaže

Kvaliteta i sigurnost pakiranja raznih tipova proizvoda, primarna je briga svih potrošača, poduzeća i inspekcija u cijelom lancu opskrbe.

Sample Control provodi ispitivanje kvalitete i sigurnosti u industriji ambalaže i srodnim industrijama poput prehrambenoj industriji, kod proizvođača predmeta opće uporabe, trgovaca (trgovačka robna marka), u farmaceutskoj industriji (lijekovi) itd.

Naša ispitivanja materijala koji dolaze u kontakt s hranom uključuju testiranje globalne i specifične migracije ambalaže, kuhinjskog pribora i strojeva za preradu hrane.

Usluge ispitivanja hrane provodimo za industriju prilikom razvoja i istraživanja ambalaže i proizvoda, potvrde usklađenosti ambalaže i proizvoda te redovnom testiranju proizvodnih procesa. Industrija pakiranja, odnosno proizvodnja ambalaže, stalno se suočava s promjenama u propisima, praktičnostima pakiranja, izmjeni dizajna, inovacijama i sl.. Sample control prati novosti u području pakiranja i proizvodnji ambalaže te osiguravamo da se naši klijenti pridržavaju novim i/ili revidiranim propisima, inovacijama i drugim važnim razvojem industrije pakiranja.

Neke od usluga koje provodi Sample control u području ambalaže:

  1. Ispitivanje materijala i predmeta koji dolaze u neposredan dodir s hranom (testiranje migracije),

  2. IFS, BRC, FCCS22000, SQF zahtjevi za testiranje migracije ambalaže za pakiranje,

  3. Podrška kod izrade Izjave o sukladnosti (Declaration of Compliance- DoC),

  4. Usluge provjere sukladnosti pakiranja prema regulativama Europske unije,

  5. Materijali za ekstrahiranje i ispiranje za farmaceutsko pakiranje,

  6. Karakterizacija materijala,

  7. Podrška u proizvodnji materijala za pakiranje,

  8. Usklađenost s REACH i SVHC.

service icon